Zlata Pecka - logo

Soutěž kreativity v reklamě pořádaná AČRA MK
aktuální ročník 2019

32 nejlepších na shortlistu Zlaté pecky

Odbornou porotu 25. ročníku Zlaté pecky tvořily přední umělecké osobnosti všech profesí, které se na reklamní tvorbě podílejí. V ní zasedli například Václav Marhoul, Varhan Orchestrovič Bauer, Jan Mattlach, Olmo Omerzu, Asen Šopov, Daniel Špaček, Zdeněk Klika a Antonín Kratochvíl, kteří spolu s ostatními hodnotili, pod dohledem nestora naší reklamy a prvního českého Admana Jirky Mikeše, 81 soutěžních prací.


ČT, PRIMA i přímí zadavatelé mají nejlepší Product Placement. NOVA bohužel chybí

Odborné poroty Zlaté Pecky zasedají a hodnotí ty nejlepší práce již 25 let. Dnes se sešli zástupci České televize, FTV Prima, FUSE / OMD Group a Media One při soutěžních projekcích kategorie Product Placement & Multichannel Creativity ve filmu nebo TV pořadu. Oproti minulému roku opět došlo k posunu, kdy se disciplína Product Placementu posunuje čím dál tím více ke komunikaci na širších platformách, včetně sociálních sítí.


Příjem přihlášek ročníku 2019 byl zahájen. Nikdy to nebylo jednodušší!

Zjednodušili jsme příjem přihlášek do Zlaté pecky. Od letošního ročníku přijímáme práce výhradně elektronicky. Už si tedy nemusíte dělat starosti s tiskem, adjustací a zasíláním soutěžních exponátů.


Tvůrci těch největších reklamních pecek si převzali své trofeje

Soutěž kreativity v reklamě Zlatá pecka, pořádaná Asociací českých reklamních agentur a marketingové komunikace, již dvacetčtyři let hodnotí to nejlepší, co v české a slovenské reklamě za uplynulý rok vzniklo. Ve středu 20. února bylo v pražském klubu Lávka za účasti generálního partnera FTV Prima předáno dvacet hlavních cen, dále cena za nejlepší product placement a multichannel creativity, nejlepší internetový formát, cena MMS a konečně cena akademické poroty Vysoké školy kreativní komunikace.


Nejvíc nominací 2018: McCANN-ERICKSON PRAGUE, THIS IS LOCCO, Zaraguza, Istropolitana Advertising a Wiktor Leo Burnett

Zlatá Pecka již dvacetčtyři let hodnotí to nejlepší, co v české a slovenské reklamě za uplynulý rok vzniklo. Letošními předsedy poroty byli Šimon a Michal Cabanovi a známí profíci z kreativních profesí: střihač Alois Fišárek, režisér Karel Janák, fotograf Adolf Zika, režisér a producent Viktor Tauš, kameraman Vladimír Smutný a další.


Zlatá pecka 2018 odstartovala

Těm nejkreativnějším reklamám bude fandit Zlatá pecka už po čtyřiadvacáté.


Prima Zlatá pecka 2015 – hlavní porota zasedá již ve čtvrtek

Letošní Prima Zlatá pecka zdá se láme rekordy - své nejlepší práce přihlásilo 56 agentur a celkový počet prací dosáhl čísla 168. Tento týden zasedají odborné poroty k posouzení přihlášených product placementů pod vedením Štěpána Woldeho (Media One) a digitální a multimediální porota, které předsedá Tomáš Jindříšek (Dark Side). Kdo se umístí na shortlistu rozhodne ve čtvrtek 26. Listopadu v klubu Lávka hlavní porota pod vedením jejího čestného předsedy Antonína Kratochvíla: „Bude to asi těžké rozhodování, prací je hodně, nejvíc mne překvapuje počet přihlášek multimediálníích prací a rozhlasových spotů...“ těší se na finále světoznámý fotograf a několikanásobný držitel ceny World Press Photo Antonín Kratochvíl.


LAST CALL: Prima Zlatá pecka - ve středu 4.11. máte poslední šanci přihlásit svoje práce!

Ještě do středy 4.11. máte šanci přihlásit vaší kreativní bombu do Prima Zlaté pecky. V následujícím týdnu zasedají všechny odborné poroty a jedenadvacátý ročník Zlaté pecky bude znát spolu s vámi svůj short list. Nezapomeňte - za každou přihlášku získáte i vstupenku na slavnostní galavečer, následnou afterparty s Nocí reklamožroutů v hodnotě 700 Kč zcela ZDARMA.


Prima Zlatá pecka uvede světovou reklamní show Playstation Noc reklamožroutů


<p>Prima Zlatá pecka uvede světovou reklamní show Playstation Noc
reklamožroutů</p>

Slavnostní předávání cen Prima Zlatá pecka 2015 bude v únoru spojeno s populární filmovou přehlídkou složenou z nejlepších reklam z celého světa Playstation Noc reklamožroutů. 25. únor 2016 se tak stane českým svátkem reklamy, který potěší nejen Zlatou peckou oceněné kreativce, ale všechny, kteří se reklamou rádi baví.


Soutěž reklamní kreativity PRIMA Zlatá pecka oceňuje ty nejlepší již 20 let

Prima Zlatá pecka již jubilejně podvacáté v klubu Lávka udělovala ceny těm nejlepším kreativním počinům v reklamě. Pořadateli soutěže Asociaci českých reklamních agentur a marketingové komunikace v tom pomáhal tradičně excentrický Jakub Kohák a řada a vzácných hostů na pódiu v čele s milým Robertem Vanem, který se letos po Jiřím Suchém ujal funkce čestného předsedy soutěže.